Hvor går grensen for drap?

Jeg har et spørsmål: Hvor går grensen for drap? Og enda et: når blir et menneske et menneske? 

Etter min mening er det generelle norske synet på fosterdrap ganske overfladisk og fjernt. Når jeg hører på #nyhetene nå er det for eksempel snakk om at et foster skal fjernes. Fjernes. Hvorfor unngå å bruke det mer nøyaktige ordet? Det er snakk om at et barn skal drepes. Neivel, barnet er ikke ferdig utvokst, men hvor går grensen hvor et foster blir et menneske? 

Mange steder har jeg hørt at et foster telles som et menneske og som et barn først når barnet kan leve på egenhånd. Etter 24 uker er et foster levedyktig, men hvorfor skal det ikke regnes som et #menneske før det? Tenk på det, er det noen grense der? Om et menneske som er født etter 9 måneder, men likevel mangler noe som gjør at personen kan leve på egenhånd, ville vi ikke prøvd å finne en måte å holde vedkommende i live på? Det er jo mange som trenger maskiner for å puste, noe som er et eksempel på det jeg mener. Er det ikke drap hvis man med hensikt fjerner deres levegrunnlag? 

Det jeg mener, er at et foster er et menneske fra dag 1. "Fjerning av foster", altså #abort, er drap. Fosterdrap. Det menneskelige innstinktet bør jo være å hjelpe dette barnet som er skapt, ikke å drepe det. En mor bør ta ansvar for barnet, for hvem ellers har ansvaret for barnet? 

Javel, det kan være psykisk vanskelig å bære fram et barn hvis man er ung. Man trenger engang ikke å være ung. Men om man ikke har mulighet til å ta vare på barnet etter fødselen, kan man adoptere bort ungen. Det finnes mange løsninger, løsninger som kan sikre et uønsket barn en god oppvekst og et sunt liv. 

Okei, det er ikke så mye sammenheng i dette innlegget, men jeg har bare gjort et forsøk på å få fram noen små poenger. Hovedpoenget her er at abort er #drap av et annet menneske, og at holdningen ikke bør være like lett til det. 

 

#samfunnsdebatt  #sokkeridag #norgeidag

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sokker i dag

sokker i dag

16, Bærum

Kristen og liker krokodiller (godteriet). Sokker er noe jeg må ha, helst uten hull. Raggsokker er bedre enn tøfler.

Søk i bloggen

Designet er laget av Envelopehits